23948sdkhjf

Ica-personalen stoppade blodflödet

Tre tonåringar kom blodiga och knivskurna in på Ica Kvantum i Åkersberga Centrum i onsdags kväll. Det blev personalen på Ica som fick stoppa blodflödet.

Runt 21.20-tiden under onsdagskvällen överfölls tre ungdomar i centrala Åkersberga. En bil kom körande norrifrån på Skolvägen och i höjd med Åkersberga Centrum uppfattade vittnen att minst ett skott avlossats. 

3-4 mörkklädda personer hoppade ur bilen och överföll tre ungdomar med pepparsprej och knivhugg. Gärningsmännen hoppade sedan in i bilen igen och flydde från platsen.

De blodiga ungdomarna tog sig in på Ica Kvantum – den enda affären som var öppen inne i centrumet – och bad om hjälp. 

– Det var någon som blödde, men jag vet inte om det berodde på handgemäng eller kniv, men det var blod som stoppades, säger Rasmus Schaffert på ICA Kvantum till Mitt i.

– Jag tror att det var två personer som togs om hand. Det var de skadade själva som kom in och bad om omplåstring. De var äldre tonåringar – men för unga för att vara ute så sent.

Polisen bekräftar att det varit oroligt i Åkersberga en tid nu och boende i området som tidningen varit i kontakt med är oroade över utvecklingen.

– Jag vågar inte gå ut med min hund själv på kvällen numera. Jag tycker det är väldigt obehagligt. Det var ju en skjutning i Smedby också, säger en kvinna.

Två av de tre ungdomarna blev knivskurna och alla tre utsattes enligt polisen för pepparsprej. Under torsdagen vårdades två av dem fortfarande på sjukhus men skadorna beskrivs inte som allvarliga. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.655