23948sdkhjf

"Isolerade händelser bakom köttskandalen"

Köttbluffen som uppdagats i Brasilien handlar om isolerade händelser, säger landets polis och jordbruksdepartementet i ett gemensamt uttalande.

Skandalen har lett till att allt fler länder nu förbjuder import av brasilianskt kött.

Ända sedan det blev känt att myndighetstjänstemän misstänks ha mutats för att släppa igenom skämt och smittat kött, har president Michel Temers regering försökt att tona ner skandalen som drabbat landets köttindustri. Industrin är mycket viktig för landets vacklande ekonomi.

Men under tisdagen har Hongkong, Japan, Kanada, Mexiko och Schweiz helt eller delvis förbjudit all köttimport från Brasilien. Liknande beslut fattades av Kina, EU, Sydkorea och Chile i måndags.

Enligt det gemensamma uttalandet från polisen och jordbruksdepartementet handlar polisutredningen om "att upptäcka isolerade oegentligheter i det sanitära kontrollsystemet". Det uppges handla om några arbetare som agerat felaktigt och att det inte "representerar ett utbrett fel i det brasilianska systemet".

Köttexporten är mycket viktig för Brasilien som årligen exporterar fågelkött för motsvarande 44 miljarder kronor och nötkött för motsvarande 38 miljarder kronor.

Källa: TT

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094