23948sdkhjf

Nytt Coop-avtal ger Samhall 800 nya jobb

Coop och Samhall har tecknat ett nytt ramavtal om butiksstädning som omfattar samtliga av Coops 650 butiker och kommer att innebära 800 nya jobb.

Sedan tidigare ansvarar Samhall för lokalvården i cirka 50 Coop-butiker. Med det nya avtalet ges Coops samtliga 650 butiker nu istället tillgång till Samhalls tjänster – som förutom städning också innehåller kringtjänster som exempelvis tvättning av kundvagnar och korgar.
– Coop har en lång tradition av att jobba med hållbarhet. Det är ett arbete vi oftast gör tillsammans med våra leverantörer och jag är därför extra glad över vårt nya avtal med Samhall som har samhällsnyttan integrerad i affärsidén, säger Sonat Burman Olsson, vd och koncernchef på Coop, i ett pressmeddelande.

I ett inledande skede kommer Samhall att utföra städningen av närmare 200 Coop-butiker vilket väntas ge arbete åt cirka 800 av Samhalls medarbetare med funktionsnedsättningar.
– Vi är väldigt glada över att ha nått detta avtal med Coop. Genom samarbetet ges våra yrkeskunniga medarbetare möjlighet att utvecklas inom bra och viktiga butiksjobb – samtidigt som Samhall stärker och utvecklar den svenska handeln, säger Monica Lingegård, vd på Samhall.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11