23948sdkhjf

Nu öppnar Coops nya miljöbutik

I morgon öppnar Coop sin gröna och guldcertifierade Krav-butik, i Norra Djurgårdsstaden, där kunderna får bestämma en del av sortimentet själva.

Den helt nya butiken drivs på 100 procent grön energi från sol, vind och vatten, och byggnaden uppfyller kraven för den högsta nivån av Sveriges mest använda certifieringssystem för byggnader. Liksom Coops övriga butiker är den också Krav-märkt.

Sortimentet i den 850 kvadratmeter stora butiken är utvalt för kunder med höga förväntningar på ekologi, hållbarhet och matglädje. En nio meter lång manuell delikatessdisk kommer att finnas med hållbar fisklista och ett brett cateringerbjudande.

– Det här är en butik med färskvaror och matglädje i fokus. Vi vill bygga en självklar mötesplats för människor som uppskattar god och sjyst mat till ett bra pris, säger butikschefen Felix Hartzell i ett pressmeddelande.

Dessutom får kunderna bestämma en del av sortimentet själva.
– Det är butikens ambition att vara extra bra på det. Man har lämnat en del av sortimentet öppet där man kommer att vara väldigt lyhörd när det gäller vad de boende i området vill ha för produkter i butiken, säger Charlotta Åsell, pressekreterare på Coop till Fri Köpenskap.

Fakta om Coop Norra Djurgårdsstaden
  • 100 procent grön el från sol vind och vatten.
  • Byggnaden uppfyller kraven för Miljöbyggnad nivå Guld.
  • LED-belysning i hela lokalen.
  • Värmeåtervinning från kylar och frysar.
  • Personal: Cirka 25 medarbetare.
  • Butiksyta: 850 kvadratmeter.
* Miljöbyggnad nivå Guld är den högsta nivån i Swedish Green Building Councils svenska system för miljöcertifiering av byggnader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156