23948sdkhjf

Nio lastbilar brann utanför Icas centrallager

Minst nio lastbilar fattade eld på parkeringen intill Icas centrallager i Kungälv nära Göteborg under natten mot söndag. Polisen inleder en utredning om mordbrand.

Larmet kom till räddningstjänsten strax innan halv ett natten mot söndag. Tre stationer var på plats för att släcka de våldsamt brinnande bilarna och vittnen i området berättade för Expressen om flera kraftiga explosioner. 

– Utan tvekan är det så att nio lastbilar av den här digniteten brinner ganska bra. Det är oerhört varmt på platsen nu på morgonen och vi räknar med att det kommer att blossa upp här och där på grund av hettan, sa Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst till tidningen. 

Polisen kommer enligt honom att inleda en utredning om mordbrand, alternativt grov skadegörelse. 

– Det låter märkligt att de börjar brinna samtidigt. Det kan förvisso ha börjat i en bil och spridit sig innan vi har fått reda på det. Jag vågar inte spekulera, men lite märkligt är det ju, säger Johan Ljung till Expressen.

Vid 10-tiden under söndagen meddelade räddningstjänsten att de snart var klara med släckningsarbetet.

– Det har varit en mindre återantändning i en dieseltank som envisades, men det finns ingenting kvar att rädda. Det pyr fortfarande och kommer göra under längre tid, så nu väntar vi på att det ska kallna och avsluta så snart som möjligt, sa Fredrik Johansson, insatsledare för Bohus räddningstjänstförbund till Göteborgsposten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11