23948sdkhjf

Snabb wifi-utrullning i Axfoods butiker

Den 10 april börjar Telia rulla ut gratis wifi i Axfoods butiker. Till fördel för både kunder, butiksanställda och leverantörer.

Med takten 20 butiker i veckan ska 500 butiker vara anslutna till det nya nätet till årets slut. Telia står för helhetslösningen och där ingår ett fiberbaserat butiksnät med wifi, 4G-backup och funktioner som beacon-teknik samt konsulttjänster för att bygga näten i butikerna, övervakning, support och kontinuerlig utveckling av lösningen – allt levererat som en tjänst till Axfood.

Under 2015 gjordes en förstudie, i fjol genomfördes ett pilotprojekt i fem butiker och med start den 10 april är det så dags för utrullning – med 20 butiker i veckan fram till årets slut. Alla Axfoods kedjor ansluts till nätet; Willys, Hemköp, Tempo och Axfood Snabbgross.

– Axfood ska vara ledande när det gäller det digitala kundmötet. Detta är ett stort och viktigt steg i den riktningen, säger Jan Lindmark, it-direktör på Axfood.

– För kunderna innebär det, i ett första steg, gratis wifi när de handlar mat. Men inom en snar framtid kommer vi även ge möjligheter till riktade erbjudanden samt bjuda på matrecept när en kund står lite rådlös i butiken och undrar ”Vad ska vi äta i dag?”, fortsätter han.

För leverantörer och de som jobbar i butik innebär det nya butiksnätet stora fördelar, skriver Axfood i ett pressmeddelande. Personalen kommer till exempel enkelt kunna ta del av e-utbildningar via mobiler och surflattor och det blir lättare för leverantörer att kunna koppla upp sig säkert mot utrustning de ansvarar för i butiken, som till exempel kyldiskar, salladsbarer och pantmaskiner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109