23948sdkhjf

Matrebellerna går framåt

Enligt siffror från första kvartalet framgår det att Bergendahls minskade sin omsättning, samtidigt som medan Matrebellerna ökade.

Den totala omsättningen inklusive moms för Bergendahls uppgick till 3905 miljoner kronor vilket var en ökning för samtliga butiker med 1,8 procent men en minskning med jämförbara butiker på 0,3 procent.

Samtidigt ökade Bergendahls-anknutna Matrebellerna under samma period med 1,9 procent för samtliga butiker men även med 1,7 procent för jämförbara butiker. Totalt uppgick omsättningen för Matrebellerna till 832 miljoner kronor.

– Tittar man på marknaden totalt sett så är det bra siffror som vi känner oss nöjda med, särskilt med tanke på kalendereffekten. Det motsvarade våra förväntningar, säger Andreas Rosensparr, talesperson för Matrebellerna..

Eftersom påsken var placerad som den var går det inte riktigt att jämföra varken första eller andra kvartalet med förra årets. Andreas Rosensparr tror dock på en fortsatt bra utveckling.

– Min bedömning är att det kommer gå fortsatt bra, och vi förväntar oss ännu bättre siffror under nästa kvartal, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.155