23948sdkhjf

Öppna butiken digitalt

På Shop-mässan visas en digital molnlösning som eliminerar behovet av fysiska nycklar.

Det är mycket spring i dörrarna i dagligvarubutikerna, och många olika personer som för kortare eller längre tid behöver nycklar. Massor av nycklar kan komma på drift och det är bökigt att lämna ut en fysisk nyckel till alla som behöver nycklar tillfälligt.

Säkerhetsföretaget Safeteam har nyligen lanserat en nyckellösning som bygger på en app och en molntjänst. Den digitala lösningen har samma säkerhetsnivå som Bankid. Varje anställd, fast eller tillfällig, får ladda ner nyckelappen, Parakey. Den anställde identifierar sig med sin e-postadress. Nyckelappen kan ges ut för kortare eller längre tid.

Emil, som ska jobba extra i Mathallen i dag får appen i sin mobil när han är på väg till jobbet. Han får en digital nyckel till personalingången, och ett par nycklar till som han kommer att behöva under sitt pass. Eftersom han bara ska vara på Mathallen i dag är hans access begränsad till de närmaste 12 timmarna.

När han närmar sig personalingången öppnar han appen och trycker på öppningsknappen.

– Den digitala nyckeln har en räckvidd på 100 meter, så det fungerar att öppna en varuingång från en lastbil, berättar Victor Muszynski som står i Safeteams monter..

Han berättar att den digitala nyckeln är utvecklad av Göteborgsföretaget Parakey, som startade 2014. Safeteam är det första företag som ingått partnerskap med Parakey och integrerat den digitala nyckeln i sin säkerhetslösning.

Parakey är ett öppet API - det innebär att lösningen kommer att kunna användas av olika partners i olika branscher. Parakey kommer också att kunna integreras exempelvis i lönesystem och schemasystem. När dörren öppnas är den anställde på jobbet och får lön.

Åter till Emil, som har en lång arbetsdag framför sig med många vändor ut på lagret.

Att öppna appen varje gång han ska passera lagerdörren är inget alternativ - det skulle sinka honom onödigt mycket. Därför finns en liten trådlös läsare. Emil öppnar genom att lägga sin mobil mot läsaren.

Fördelen för butiken är att man slipper lämna fysika nycklar eller taggar eller kort till de anställda. Fördelen för den anställde att man slipper hålla reda på mer än mobilen.

Och säkerheten har höjts betydligt eftersom man har koll på att bara den som är behörig faktiskt kommer in.

Källa : Safeteam

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078