23948sdkhjf

Lanthandeln hotas med nedläggning

Sandsjöfors livs har en akut likviditetskris och har ansökt om anstånd till Axfood. Men hoppet kvarstår om räddning, det rapporterar Smålands Dagblad.

Lanthandeln som drivs av en ekonomisk förening i 42 år var när nedläggning redan för fem år sedan men en ny styrelse och återinvesteringar på 600 000 kronor i samband med ideella satsningar fick siffrorna att vända uppåt.

Men sedan det lokala sågverket med 40 anställda lade ner vände trenden nedåt igen. För en månad sedan fick butiken likviditetsproblem och ansökte då om anstånd från huvudleverantören Axfood.

Butiken uppfyller inte Tillväxtverkets särskild villkor för driftsstöd på grund av närheten till Bodafors. Nu står hoppet till ett särskilt servicebidrag som dock bara gäller för tre år, en tillfällig lösning.

– Vi måste ha fler kunder, så är det, säger Åke Persson till Smålands Dagblad.

Sågverket startart i ny regi nästa år, dock med färre medarbetare och fler äldre väntas lämna sina hus för barnfamiljer med större köpkraft, samtidigt som utskick planeras till de cirka 600 lokala hushållen. Ökar inte försäljningen väntar förmodligen nedläggning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079