23948sdkhjf

Konsum Värmland får ny charktillverkare

Nu har avsiktsförklaring skrivits med ett nytt företag för fortsatt tillverkning under varumärket Nästgårda.

Efter att Konsum Värmland valde att lägga ner sin egna charkproduktion i januari har sökandet efter en ersättare pågått. Nu har en avsiktsförklaring skrivits med Hemgården i Norra Råda.

– Lokala produkter är och förblir viktigt. Vi ser mycket positivt på avsiktsförklaringen som innebär att vi fortsatt kan erbjuda våra kunder och medlemmar lokalt producerade charkvaror under varumärket Nästgårds, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander i ett pressmeddelande.

Totalt handlar det om ett tiotal av de största produkterna, inkluderande falukorv, hackkorv och grillkorv.

Avsiktsförklaringen innebär även att Hemgården nu kommer behöva bygga ut. En utbyggnad är på gång men fram tills är planen att hyra in sig i Konsum Värmlands lokaler. Nyanställningar är nu också aktuella och beroende på hur stora volymerna blir i framtiden kan Hemågrda behöva nyanställa ungefär 10-15 personer.

– Vi är glada över att få möjlighet att tillverka direkt åt Konsum Värmland. Vi kommer inte att lämna något åt slumpen för att se till att Nästgårds charkprodukter även i framtiden kommer att hålla samma höga kvalitet som de alltid har gjort, säger Torbjörn Andersson, vd för Hemgården, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094