23948sdkhjf

Orkla vann namnstrid mot Nestlé

Nestlé fick inte sälja kattmat med namnet Felix - nu får de böta miljoner.

Orkla Foods som är Sveriges näst största livsmedelsföretag har sedan en tid tillbaka haft en tvist med världen största livsmedelsföretag Nestlé, det skriver 8till5.

Nestlé har sedan 1999 sålt kattmat under varumärket Felix men kom överens med Orkla 2001 om att inte marknadsföra produkterna i norden under det namnet då Orkla här har över 200 produkter som marknadsförs under namnet Felix.

2013 sade Société des Produits Nestlé S.A som förvaltar Nestlés varumärken upp avtalet och sedan dess har de två företagen legat i rättslig strid gällande varumärkessnyltning vilket ledde till en skiljedom 2015.

Nu föll alltså domen till fördel för Orkla. Nestlé förbjuds att marknadsföra kattmat med Felix i namnet och produkter och marknadsföringsmaterial måste återkallas när domen vunnit laga kraft.

Nestlé döms också att betala 650 000 kronor i skadestånd samt ersättning för sålda produkter, de måste dessutom stå för Orklas rättegångskostnader om 10,9 miljoner kronor.

Domen kan överklagas till Patent- och marknadsöverdomstolen, men det krävs prövningstillstånd för att ärendet ska behandlas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.234