23948sdkhjf

Havsbadet får ny butik

Butiken i anrika Årsta Havsbad återuppstår

Vatten och avlopp samt en ny brygga håller på att byggas i Årsta Havsbad och nu kommer även en ny Handlar'n-butik, det skriver tidningen Skärgården.

Det fanns förut en butik på plats men den lades ner efter det att Willys och Ica Maxi öppnade i Handen. Sedan dess har det legat ett café och ett bageri i lokalen.

Men nu har ägaren av restaurang Horsfjärden Pera Milutinovic öppnat upp en ny butik i lokalen.

– Nu har man dragit in vatten och avlopp här i Årsta havsbad. Det flyttar hit fler permanentboende, så jag har valt att rusta upp den nedlagda butiken. Behovet finns absolut, det är därför vi gör det här, säger han till Skärgården.

Tanken är att hålla öppet 8-20 fram tills badsäsongens definitiva slut i september och på sikt har Per Milutinovic även planer på att hålla öppet året om och kanske till och med bli postombud, även om det kan ta några år tills dess.

Butiken har en yta på cirka 200 kvadratmeter och kommer att hålla ungefär 1000 artiklar. Den som behöver panta behöver heller inte åka långt.

–  Vi har köpt en pantmaskin så man behöver inte åka iväg för att panta. Det är svindyrt, men det är en investering som lönar sig i längden, säger Pera Milutinovic.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093