23948sdkhjf

Regeringen satsar på ekologiskt

Miljoner till Jordbruksverket för ekologisk utveckling.

Regeringen har beslutat att ge 12 miljoner kronor till Jordbruksverket inom ramen för livsmedelsstrategin. Pengarna ska gå till att stödja utvecklingen mot mer ekologisk produktion.

– Vi ser en stark efterfrågan på ekologisk mat, samtidigt har den ekologiska produktionen inte ökat i takt med efterfrågan. Det vill regeringen ändra på. Om svenska bönder kan möta den ökade efterfrågan bidrar det till jobb och hållbar tillväxt i hela vårt land, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i ett pressmeddelande.

I livsmedelsstrategin vill regeringen bland annat se att produktionen, offentliga konsumtionen och exporten av ekologiska livsmedel ska öka.

– Vi välkomnar regeringens uppdrag till Jordbruksverket och kommer att understödja deras arbete genom att bidra med konsumentperspektivet och vår samlade kunskap och erfarenheter kring utvecklingen i handelsledet, säger Magnus Nikkarinen näringspolitiskt ansvarig Svensk Dagligvaruhandel i en kommentar. 

Målen innebär att 30 procent av den svenska jordbruksmarken ska utgöras av certifierad ekologisk jordbruksmark år 2030 och 60 procent av den offentliga livsmedelskonsumtionen ska utgöras av certifierade ekologiska produkter år 2030.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078