23948sdkhjf

Ny vd på iFoodbag

Förpackningsföretaget iFoodbag har utsett Robert Grenmark som ny vd

Robert Grenmark övertar rollen som vd från grundaren Karl Fallgren.

Han har arbetat på företaget sedan två år tillbaka och har tidigare varit vd för bland annat Estrella och Red Bull.

iFoodbag är ett svenskt start-up företag som uppfunnit en miljövänlig papperskasse som isolerar kylda och frysta varor likt en fryslåda.

Produkten lanserades i slutet av 2016 och har vunnit en rad priser och utmärkelser för sin innovativa lösning. 

Robert Grnmarks uppdrag blir bland annat att arbeta för att stärka och utveckla iFoodbags expansion och att utveckla produkten.

Robert Grenmark har sedan han började i företaget våren 2015 fungerat som Executive Vice President Global Sales på företaget och arbetat mycket med lanseringen av produkten och vidare med att bygga upp säljorganisationen inom iFoodbag.

– Jag är nog lite av en tävlingsmänniska och har alltid älskat utmaningar. Jag tycker att det är fantastiskt att få bygga upp ett företag från grunden eller vända det och skapa ordentlig tillväxt, säger han i ett pressmeddelande.

Sedan lanseringen av bärkassen för drygt ett och ett halvt år sedan har företaget hunnit sälja och starta pilottester i flera världsdelar .

Företaget skriver att det nu är dags att ta ett helhetsgrepp om den svenska marknaden. Ambitionen är att implementera iFoodbag som en total logistiklösning hos ett par utvalda större svenska företag och på så sätt bevisa vad produkten kan göra.

– Vi har lärt oss väldigt mycket och kommer att genomföra en rad förändringar – både för produkten och hur vi arbetar, säger Robert Grenmark. 

  Han framhåller att ”final mile”-utmaningen är en tuff nöt att knäcka; lagstiftning, miljö, ekonomi, hantering, flexibilitet, och skalbarhet är bara några utmaningar.

–Här kommer vår lösning att vara till extremt stor nytta, säger han.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11