23948sdkhjf

Semlorna och julmusten är redan här

Sommaren är inte ens slut men på vissa ställen är man extra tidig med läckerheterna.

På Coop Marieberg i Örebro går det redan nu att få tag på den omtyckta juldrycken. För tidigt kan en del tycka men Anders Hallberg marknadsansvarig på Hammars bryggerier tror på framgång.

– Det finns stor efterfrågan på julmust året om och i år bestämde vi oss för att erbjuda drycken extra tidigt, säger Anders Hallberg, marknadsansvarig på Hammars bryggerier, till SVT Örebro.

Enligt Anders Hallberg är det inte heller frågan om något restlager som de försöker bli av med utan helt nyproducerad must.

Det verkar ha blivit något av en kamp mellan butikerna i Örebro om att vara först med musten, för två år sedan var butiken på Ladugårdsängen ute i augusti och förra året var butiken på Österplan redo med must i slutet av augusti.

Samtidigt har Ica Maxi i Kumla börjat sälja semlor mitt i sommaren, och det verkar hittills ha tagits emot förvånansvärt väl.

– Vi gör det mest för att vi tycker det är en kul grej, säger Magdalena Josefsson till SVT Örebro. Men vi har sålt ungefär 700 semlor hittills så det går väldigt bra.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078