23948sdkhjf

Ny handlare i Gånghester

Anrika butiken har fått ny ägare.

Fri Köpenskap har tidigare skrivit om paret Martin och Kristin Rådberg som skulle sälja Ica Nära hjärtat och i stället ta över en Icabutik i Gränna. Nu står det klart att Maria Lexberg tar över butiken som funnits i Martin Rådbergs släkts ägo i 103 år.

- Det känns helt fantastiskt, jag känner mig riktigt glad inför hösten, säger Maria Lexberg.

Maria Lexberg kommer närmast från posten som försäljningsledare på Ica Maxi väst men har även jobbat för kontorsmaterialsföretaget Staples i Sverige och även varit chef för leksaksbutiken Toys'r'us i Göteborg. Men det var på Ica hon började med jobb på citybutikerna i Knalleland, Fristad och Brämhult.

Nu ska hon dock driva en helt egen butik och Maria Lexberg ser med entusiasm på framtiden.

- Jag har massor med tankar och idéer men samtidigt är det här en butik som funnits i mer än 100 år och då känner man ett visst ansvar. Först och främst kommer jag att lyssna på och känna in mina kunder och mina medarbetare innan jag börjar ändra på något, säger hon.

Samtidigt finns det många utmaningar med att driva butik i en mindre ort men Maria Lexberg är inte orolig.

- Jag tror att de små butikerna kommer vara superviktiga i framtiden. Med all digitalisering och näthandel som pågår kommer de små butikerna spel en viktig roll i kundmötet och erbjuda service som inte går att få på något annat sätt. De små butikerna kommer alltid ha en roll att spela, säger hon.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125