23948sdkhjf

Stjärnkocken slutar sälja korv till butikerna

Brist på ekologiskt kött uppges vara orsaken.

Stjärnkockens Magnus Nilsson charkföretag Undersåker Charkuteriefabrik med bas i Jämtland meddelar på facebook att de kommer sluta leverera konsumentförpackade produkter till Icabutiker både i Jämtland och i Stockholm med start 18 augusti.

Enligt meddelandet är det efterfrågan, och brist på, ekologiskt kött som gjort att charkföretaget nu måste väja mellan att antingen kraftigt höja priserna eller välja billigare köttråvaror eller frångå det ekologiska konceptet. Inget av alternativen ansågs rimliga då Undersåker enligt facebookmeddelandet inte vill sälja "lyxprodukter" eller sälja produkter av lägre kvalitet och därför valde företaget att upphöra med produktionen

Hela produkter för delikatessdiskar (som exempelvis rökt skinka och andra charkuterier för skivning i butik) påverkas inte utan kommer fortsatt att vara tillgängliga. Företaget passar också på att meddela att de butiker som sålt produkterna medvetet hållit priserna nere och tjänat mindre för att de velat stödja ekologiska och lokalt producerade produkter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078