23948sdkhjf

Netto tar vd från Coop

En erfaren retail-profil har utsetts till chef för Netto Sverige - läs vår intervju här.

Efter att Bent Holm överraskande fick lämna Netto i mars har Jan Richter, inköpsdirektör på företaget haft rodret. Nu har företaget rekryterat Anders Wennerberg från Coop som landschef för den svenska marknaden som ska leda arbetet med tillväxtplanen.

– Vi är mycket glada över att ha fått Anders ombord på Netto. Våra planer för Netto Sverige är ambitiösa med både ett nytt koncept och expansion, så det har varit avgörande för oss att ta in en erfaren som Anders som känner branschen och den svenska marknaden ingående, både på inköpssidan och företagssidan, säger Netto Internationals vice vd Michael Løve i en kommentar.

Anders Wennerberg rekryteras direkt från Coop där han fram tills nu varit regionchef. Innan dess har han även haft positioner inom Ica, Biltema och Intersport.

– Det har varit en lång process och jag är tacksam över min tid på Coop. Det är skönt att få lämna med flaggan i topp, säger Anders Wennerberg till Fri Köpenskap.

Nettos position i Sverige har stagnerat de senaste åren men med tillväxt i hela den svenska lågprissektorn har Dansk Supermarked Group nu siktet inställt på att expandera och nyinvestera i landet.

Rekryteringen av Anders Wennerberg är en del i den satsningen. Men exakt hur Netto Sverige kommer att förändras under Anders Wennerberg ledning är för tidigt att säga.

– Netto har en stor potential och är ett nytt koncept. Mitt uppdrag är att genomföra en stark expansion och ge de svenska kunderna en stark aktör. Men det är för tidigt att ge fler detaljer, säger Anders Wennerberg till Fri Köpenskap.

Hur skulle du beskriva din ledarstil?
– Jag är bra på att skapa fungerande grupper, gillar människor och är rak och tydlig med tydliga mål och strategi.

Vad blir det första du gör på din första arbetsdag?
– Haha, det blir nog att hälsa på all personal. Jag ser verkligen fram emot det.

När Anders Wennerberg tillträder posten är ännu inte bestämt.

Läs vår längre intervju med Anders Wennerberg i kommande nummer av Fri Köpenskap.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.189