23948sdkhjf

Coop säljer mer eko

Ekosortimentet växer hos livsmedelskedjan som noterar nytt försäljningsrekord. Bäst på att handla ekologiskt är kunderna i Stockholms län, Östergötland och Uppsala län.

Coop redovisar en ekoandel för årets första halvår som landar på 10,3 procent vilket är nytt rekord. Inom livsmedskoncernens e-handel är ekoandel större och uppgår till 19,2 procent av försäljningen. På butiksnivå har enheten i Järna bäst utveckling med en ekoandel av totala försäljningen om 39,0 procent under första halvåret 2017.

Stockholms län har högst ekoandel och där svarar 14,0 procent av försäljningen av ekologiska varor följt av Uppsala län och Östergötland som har en ekoandel på 11,1 procent. 

Bananer, ägg och matfett är de mest handlade ekologiska varorna. I fjol utökade livsmedlekedjan ekosortimentet med 500 produkter.

– Att fler kunder lägger mer ekologiska varor i sina kundkorgar är väldigt roligt. Vi ser även att ekologiskt med fokus på svenska, lokala råvaror blir ännu viktigare. Vi kommer fortsätta att driva ekoförsäljningen. Vi fortsätter arbetet med att förbättra vårt ekologiska sortiment ytterligare så att det blir ännu enklare för våra kunder att fatta ett grönt beslut, säger Louise König, hållbarhetschef Coop Sverige i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078