23948sdkhjf

Arla öppnar i Ghana

Arla etablerar en ny försäljnings- och förpackningsanläggning i Ghana. Det nya dotterbolaget kommer att börja sälja Arlas varumärkesprodukter i Ghana från september 2017. I regionen ökar efterfrågan på näringsrika mejeriprodukter.

Dotterbolaget, Arla Foods Ltd., kommer att ha sitt säte i Accra i Ghana och kommer att tillhandahålla produkter från Dano-sortimentet, mjölkpulverbaserade produkter, men även smör och ost.

Arla skriver i ett pressmeddelande att etableringen är ett svar på den snabbt ökande efterfrågan på näringsrik mat bland medelklassen i städerna.

Etableringen ligger inom Arlas affärsstrategi Good Growth 2020 där målet är att utveckla nya marknader för Arlas produkter utanför EU för att förbättra mjölkpriset för våra 11 200 ägare. Arla siktar på att tredubbla omsättningen i Afrika söder om Sahara till år 2020.

–Ghana är en välutvecklad livsmedelsmarknad i Västafrika, där Arla har massor att erbjuda konsumenterna. Familjer i den växande medelklassen kräver i allt högre grad säkra och prisvärda näringsprodukter, och Västafrika står just nu inför ett mjölkunderskott, vilket ger Arla en möjlighet att erbjuda mejeriprodukter som uppfyller konsumenternas behov, säger Steen Hadsbjerg, Vice President för Arlas affärsregion i Afrika söder om Sahara i ett pressmeddelande.

Bygger fabrik

Det nya dotterbolaget i Ghana kommer att driva anläggningen i Accra samt marknadsföringen av produkterna. Distributionen kommer att ske genom lokala distributörer.

–Vi är i Ghana för att bygga en långsiktig verksamhet och då krävs starka lokala partners. Därför är vi glada att få ansluta oss till en erfaren partner med ett starkt distributionsnätverk i landet, säger Steen Hadsbjerg.

Arla bygger just nu en anläggning för ompaketering i Accra, och har börjat rekrytera medarbetare till anläggningen, som förväntas vara i drift i slutet av september. Anläggningen kommer att ha 8 anställda till att börja med, men det totala antalet anställda förväntas fyrdubblas fram till 2020, beroende på utvecklingen på marknaden.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11