23948sdkhjf

Ny pappersbägare halverar klimatpåverkan

Arla introducerar en 2 deciliters pappersbägare för crème fraiche, där aluminiumfolie-locket byts ut mot plastförstärkt papper.

Den nya bägaren består till största delen av förnybar råvara och minskar klimatpåverkan med 50 procent, jämfört med den tidigare förpackningen.

Att minska växthusgasutsläppen från mejeri, transport och förpackningar är en del av Arlas miljöstrategi. De förpackningssatsningar Arla Sverige gjort de senaste fem åren har minskat utsläppen av växthusgaser med 2 060 ton CO2.

– Vårt mål är att alla våra förpackningar ska bli återvinningsbara samtidigt som vi vill minska vårt avtryck på miljön. Därför är vi mycket stolta över vår nya Crème fraiche-bägare där vi har ökat andelen förnybara material och tagit bort all aluminium, vilket minskar klimatpåverkan med drygt 50 procent, säger Anna-Karin Modin Edman, hållbarhetschef på Arla i ett pressmeddelande.

Pappersbägaren och toppfolien består till största delen av förnybar och återvinningsbar pappersfiber och sorteras som pappersförpackning. Locket består till största delen av återvunnen PET-plast och sorteras precis som tidigare som plastförpackning.

Samtliga bägare på Arla Köket Crème fraiche 2 dl kommer att bytas ut under veckorna 33-40.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078