23948sdkhjf

White Guide ska rangordna butiker

Klassiska restaurangguiden ska redovisa hållbara butiker.

White Guide som recenserar restauranger i Sverige lanserar nu i samarbete med Världsnaturfonden White Guide Green, ett försök att kartlägga svenska matbutiker ur ett hållbarhetsperspektiv.

Butiker med mycket svenskproducerat, ekologiskt, fokus på hållbart fisk, djuromsorg och flera andra aspekter kommer att premieras i guiden.

– Idag är det svårt att få en överblick och insyn i hur matbutikerna jobbar med hållbarhet. Dessutom finns en mängd miljömärkningar och certifieringar som är svåra att hålla reda på. Syftet med White Guide Green är att förenkla och förtydliga för vanliga kunder samt lyfta fram de matbutiker i Sverige som anstränger sig mest, säger Pär Bergkvist, initiativtagare till White Guide Green i ett pressmeddelande.

Kriterierna för guiden är framtagna av White Guide tillsammans med WWF men även Ica, Coop, Axfood, Lidl, Netto och Bergendahls har fått möjlighet att ha synpunkter på kriterierna.

Totalt kommer cirka 450 butiker i hela Sverige att testas, från och med oktober 2017 till mars 2018. Alla besök är oanmälda. Den första guiden kommer ut i april 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093