23948sdkhjf

Nördcola tillbaka i hyllorna

Livsmedelsgrossist återlanserar amerikansk kultläsk i Europa.

I slutet av oktober gör amerikanska dryckesklassiker Jolt Cola comeback när livsmedelsgrossisten Gray´s American Stores återlanserar läsken i Europa. Produkten lanseras i orginaldesign från 1980-talet och comeback väntas i fysiska butiker och inom näthandeln.

För 22 år sedan introducerade samma livsmedelsgrossist läsken i Sverige men exporten till Norden uteblev efter en tid då ägarstrukturen i det amerikanska bolaget förändrades. Även i USA är nysatsningen stor och läsken ska säljas via 10 000 av landets Dollar General-butiker.

I ett pressmeddelande konstaterar Gray´s American Stores att återlanseringen av läsken ser ut att bli en av grossitens största satsningar sedan starten 1993.

Jolt Cola grundades av CJ Rapp 1985 och blev snabbt populär inom gamingvärlden. I Sverige såldes 30 procent av läsken på enadst ett par dagar under ett Dreamhack. 

Som grossist levererar Gray´s American Stores amerikanska livsmedel till kedjor i Sverige som Ica, Coop, City Gross, Hemköp, Willys, Hemmakväll och Mathem och företaget har även distribtion till Danmark, Norge och Finland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093