23948sdkhjf

Ännu en butik slutar med plastkassar

Gislavedsbutiken utökar sitt miljöarbete.

Ica Kvantum i Gislaved är dedikerade i sitt arbete med miljöfrågor, först bytte de ut sina taklampor till LED-belysning och tidigare i år genomgick butiken en Svanen-certifiering. Nu väljer de även att helt sluta med plastkassar.

Ica i Gislaved är inte första butiken att ta bort plastkassar, Ica Maxi i Ronneby tog bort sina i juni men deras tilltag låg faktiskt inte bakom Gislavedsbutikens initiativ.

– Vi har funderat på att ta bort plastkassarna ett tag nu då vi gärna vill bidra en minskad plastförbrukning över lag. Den allmänna miljödebatten har inspirerat, det ligger i tiden helt enkelt, säger butikschef Markus Elmtoft till Fri Köpenskap.

Nu fasas plastkassarna alltså ut och Istället för plastkassar kommer kunderna nu att få välja mellan tyg eller papperskassar samt uppmuntras till att återanvända gamla kassar.

Men enligt Markus Elmtoft var det lite nervöst att se hur kunderna skulle reagera på förändringen.

– Vi annonserade ut det här i går eftermiddag och redan idag, dagen efter fick vi ta emot väldigt många positiva reaktioner från kunderna, säger han.

Vid månadsskiftet försvinner definitivt den sista plastkassen från butiken då utfasningsprocessen når sitt slut men på Ica Gislaved fortsätter man att tänka på nya sätt att spara på miljön.

– Just nu tittar vi lite på hur man packar frukt och grönt, det går ju åt en del plastkassar där också som man kunde byta ut. Vi pratar lite med leverantörer om man kanske kan hitta en lösning även där med mindre pappkassar eller något liknande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062