23948sdkhjf

Byggboom för Lidl

Tio butiker redo, fler är på gång.

Lidl har tidigare deklarerat att de är inne i en expansionsfas där de ska gå från cirka 170 butiker i landet till 200 med ett långsiktigt mål om 300. Nu presenterar kedjan tio nya butikslägen där den senast presenterade är den i Malmö.

– Vi har pratat mycket om att vi vill växa och nu kan vi också visa att det händer någonting, ohan Augustsson till Fri Köpenskap.

Butiksetableringarna är framförallt koncentrerade till södra Sverige och butiken i Visby blir den första på Gotland.

– Det är en blandning av olika fastigheter, Sigtuna är ett större grepp och Kungsgatan i Göteborg ligger ju mitt i smeten och sen kommer vi också finnas i den nya stadskärnan i Mölndal som en del av ett bostadsprojekt. Sen har vi lite mer klassiska Lidl-etableringar i till exempel Karlskoga, Österåker och Norrköping, säger Johan Augustsson.

Vid sidan om nyetableringarna pågår ett upprustningsprojekt där hittills 126 olika butiker rustats upp till att passa Lidls nya koncept. De nya butikerna kommer alla att följa det nya hållbara konceptet fastän vissa skillnader dem emellan kommer att förekomma.

– Byggmässigt kommer de inte att följa samma koncept då fastigheterna skiljer sig så pass mycket men inne i butikerna följer alla det nya konceptet, iallafall så nära vi kan, säger Johan Augustsson.

Kommer ni att nå målet om 200 butiker fram till 2020?

– Ja det tror jag, vi följer vårt mål och lite till.

Kommer de här butikerna vara redo tills dess?

– De allra flesta ska vara klara 2020 men det är möjligt att butiken i Österåker kan hamna efter beroende på byggstart och andra faktorer, säger Johan Augustsson.

Ytterligare två butiker ska vara klara enligt Johan Augustsson men Lidl kan inte gå ut med fler detaljer om dem i nuläget.

Den kraftiga tillväxten av nya butiker betyder också att Lidls logistik och lager måste utökas.

– Idag har vi två centrallager, Halmstad byggde vi ut 2003 med 10 000 kvadrat till cirka 40 000.
Rosersberg byggde vi 2013 med 45 000 kvadrat och det blir 12 000 till och det sätter vi spaden i nu.
Den stora satsningen blir i Örebro därvi bygger ett nytt logistikcenter med 51 000 kvadratmeter, säger Johan Augustsson.

Kommentera en artikel (2)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141