23948sdkhjf

Arlas vice vd går i pension

Povl Krogsgaard går i pension efter 30 år inom Arla.

Efter 30 år i Arlas tjänst går Povl Krogsgaard, vice vd, medlem i direktionen och ansvarig för Supply Chain nu i pension. Han kommer sluta den 31 november.

Povl Krogsgaard har sedan han började i danska MD Foods 1987 sett Arla växa från att vara ett svensk-danskt mejeriföretag med en mindre internationell räckvidd till ett kooperativ med ägare i sju europeiska länder.

– Povl har varit en förstklassig ledare, ett mycket stort stöd till mig. Han lämnar ett enastående arv eftersom han har varit med och byggt ett av den globala mejeribranschens mest avancerade och hållbara mejeriföretag och en Supply chain som har bidragit till att ta fram innovativa och banbrytande produkter och arbetssätt till konsumenter, kunder och bönder, säger Arlas koncernchef Peder Tuborgh.

Ersättare på posten för Supply Chain blir nu Sami Naffakh som kommer till Arla i januari 2018 och får titeln Executive Vice President. Sami Naffakh har haft en framgångsrik karriär med ledande roller inom Danone Early Life Nutrition, Reckitt Benkiser och Unilever innan Estée Lauder Companies som han började arbeta på 2014.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094