23948sdkhjf

Militärkrubb till 19 000

Fazer är huvudleverantör av lisvmedel och måltider till Sveriges största militäröving på 20 år- Aurora 17.

Leverantören ska ombesörja maten till 19 000 män och kvinnor från nio länder som deltar i Aurora 17, med militärövningarna på marken, luften och till sjöss, som inleddes i veckan. Under perioden 11 till 29 september ska Fazer laga maten till militärerna som är ute i fält samt leverera livsmedel till de grupper som tillagar maten själva i fartyg och koktrossar på land.

Därtill levereras ett stort antal dygnsportioner frystorkade rätter och mjukkonserver till de militärer som inte har tillgång till ett riktigt kök.

– Det handlar om gigantiska volymer när 19 000 personer ska serveras mat i olika miljöer. Några av våra restauranger håller öppet dygnet runt under övningsperioden, exempelvis i Såtenäs. Militärerna tjänstgör dygnet runt under tio dagar och vissa av restaurangerna erbjuder natt-menyer, säger Therese Pettersson, sektorchef för Defence inom Fazer Food Services.

Nio länder, och matkulturer, deltar varför måltiderna och maten anpassas för att tilltala så många som möjligt.

Fazer har sedan tidigare och i samarabete med Samhall ett fyraårigt avtal med Försvarets Materielverk, FMV, detta innebär att Fazer serverar mat till nästan alla landets militärer, på 60 enheter över hela Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078