23948sdkhjf

Regionchefen blir handlare

Han tar över butiken i Torslanda.

Thomas Axell har fram tills nu varit chef för region väst inom Hemköp men väljer nu tillsammans med hustrun Camilla det lite ovanliga karriärdraget att bli handlare när de tar över Hemköpsbutiken i Torslanda.

–Det är en dröm som går i uppfyllelse, jag har jobba i branschen i dryga 30 år på olika nivåer men aldrig drivit en egen butik men nu vill jag verkligen göra det. Jag känner mig ganska modig för att jag äntligen vågar ta klivet, säger han till Fri Köpenskap.

Innan Thomas Axell var regionchef på Hemköp jobbade han med en rad uppdrag inom Coop men första dagen som varandes butiksägare var alltså först i fredags och han skred då direkt till verket.

– Första dagen gick åt till att putsa fönster och göra rent skyltar, det är självklart för mig att jobba på det som jag sagt åt alla andra att göra i alla dessa år, säger han.

Thomas Axell bor själv i Göteborg och behövde inte flytta, även om han var beredd att göra det om det krävdes. Även om viljan att driva egen butik hela tiden fanns där var han dock lite nervös inför det nya ansvaret som handlare.

– Jag har funderat en hel del på hur de anställda skulle reagera på mig som ny ägare men de har varit helt med på banan och har tagit emot oss väldigt positivt, säger han.

Även om branschvana finns så har varken Thomas Axell eller hans fru Camilla tidigare jobbat i butik och enligt Thomas Axell finns det en styrka i att gå in i det här nya arbetet som ett par då båda har egna ideér om hur butiken bör utformas.

– Vi har gjort det som så många andra nya butiksägare gör, nämligen att sätta fokus på att modernisera butiken, göra den mer 2018. Det blir mer fokus på färdigmat, eko och vegetariskt och framförallt öka färskvarukänslan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109