23948sdkhjf

Butiken satte 18-årsgräns - på alkoholfritt

Uppsalabutiken ville inte bidra till ungdomars dryckesvanor.

Det var tidigare i år då Coop Nära-butiken i Uppsala valde att införa den ovanliga begränsningen på alkoholfritt öl, alkoholfritt vin och ciderdrycker med läg eller ingen alkoholhalt, det skriver Aftonbladet.

På en skylt uppsatt vid dryckeshyllan gick det att läsa "Vi vill inte vara en bidragande orsak till att ungdomar dricker alkohol”.

– Det var en period i våras när vi hade många under 18 år här, men det kändes fel att sälja alkoholfri öl till 15–16-åringar. Även om det inte bryter mot lagen, säger butikens säljledare Patrik till Aftonbladet.

Butikens förbud uppmärksammades inte märkvärt av kunderna men de senaste dagarna har den uppmärksammats på Twitter och nu har butiken tagit bort sitt förbud efter det att Coops högsta ledning fick reda på förbudet.

–Vi har varit i kontakt med butikschefen. Han kände inte till detta utan personalen har infört den här regeln på eget initiativ, säger Tobias Rydergren, presschef på Coop till Aftonbladet.

– Jag har förståelse för att det inte känns bra att sälja de här dryckerna till så unga personer. Men det finns inget lagstöd för ett sådant förbud, fortsätter han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.596