23948sdkhjf

Butiksöppning i Kungsängen

Storkedjan öppnade ytterligare en butik.

Igår öppnade Lidl sin senaste butik i Norrboda, Kungsängen vilket gör den till den 170:e butiken i kedjans storsatsning på den svenska marknaden.

Butiken som är en del av Lidls nya koncept erbjuder både nybakat bröd och ett brett utbud av ekologiska varor och har ett starkt fokus på hållbarhet.

I butiken finns stora fönsterväggar som drar nytta av naturligt ljus för att spara på energin och den energisnåla belysningen styrs av närvarodetektorer. Solceller på taket kompenserar delvis för den el som används och går även till laddstationer som finns tillgängliga för besökare med elbil eller elcykel. På parkeringen finns ekozoner som ser till att insekts-, fågel- och djurlivet kan frodas.

Butiken är även en del av det nya logistiksystemet som kretsar kring centrallager där endast en transport om dagen ska behövas för att fylla upp butiken.

– Satsningen bygger på vår affärsmodell där vi strävar efter hållbarhet i alla processer, allt från byggnaden till sortimentet. Som stor livsmedelskedja har vi ett miljömässigt och socialt ansvar. Vi vill minska vår energiförbrukning så mycket det går, och det gör vi genom att dra nytta av naturligt dagsljus och låta vår energisnåla belysning styras av närvarodetektorer, säger Emelie Hansson, hållbarhetsansvarig för Lidl Sverige i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156