23948sdkhjf

En milstolpe för Willys

Kedjan öppnar sin tvåhundrade butik.

Imorgon torsdag öppnar Willy en Hemmabutik i Johanneberg i Göteborg, vilket är lite speciellt då det blir kedjans tvåhundrade butik.

– Varje butik är viktig, även den 199:e var lika viktig som alla andra men 200 är ändå något av en milstolpe, så lite extra känns det, säger vd för Willys Thomas Evertsson till Fri Köpenskap.

Butiken kommer att ha en totalyta på 1650 kvadratmeter säljyta 1100 med 20 nya medarbetare och inryms i helt nybyggda lokaler. Det är dessutom något av en återkomst för Willys som hade en butik i området tidigare men fick stänga ner på grund av rivning av lokalen.

Att butik nummer 200 etableras i Göteborg är dessutomextra passande med tanke på att det var på västkusten kedjan en gång etablerades.

– Från att ha varit en liten lokal angelägenhet i västra Sverige så är Willys nu en kedja som sträcker sig från Kalix i norr till Trelleborg i söder och allt där mitt emellan, säger Thomas Evertsson.

Hur går ni vidare nu?
– Det är klart att det bli färre och färre orter som har ett behov av en Willysbutik så vi lägger nu mer energi på att bredda vårt erbjudande i form av e-handel, säger Thomas Evertsson.

Enligt honom kommer den takt Willys haft hittills med nästan 10 nya butiker per år sedan 2000 förmodligen att minska, men det kommer komma fler butiker.

– Det är klart att det fortfarande finns potential i tillväxtområden och storstadsområden men det ser våra konkurrenter också och det är en tuff fajt om lägena.
– Det har varit en stark konkurrenssituation i flera år men den har inte blivit varken värre eller bättre, man får fajtas varje dag, varje vecka för att lyckas, säger Thomas Evertsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093