23948sdkhjf

Knasiga grönsaker tog inte fart

Coops grönsaksräddning har stannat av.

För två år sedan lanserade Coop sitt initativ som gick ut på att sälja andra klassens grönsaker för att minska matsvinn men på grund av brist på defekta grönsaker har satsningen gått på halvfart, det skriver Landets Fria Tidning som talat med ett trettiotal butiker som deltagit i projektet Knasiga grönsaker som det kallas. Ingen av dem har defekta grönsaker till salu nu.

– Vi har inte fått någon leverans på säkert 7–8 månader, jag vet inte vart det har tagit vägen, säger Kitt Broberg, delansvarig för frukt- och gröntavdelningen på Coop Forum i Karlshamn till tidningen.

Enligt Coop har satsningen legat nere under sommaren i väntan på att den svenska säsongen ska dra igång, men att det även finns andra anledningar till den minskade volymen.

Louise König, hållbarhetsansvarig på Coop säger att det varit svårare än beräknat att få in och distribuera de knasiga grönsakerna.

– Vi har inte kunnat utveckla satsningen mer än till de butiker som var med i satsningen från början, då vi inte fått tillräckligt med volym för att skicka ut till fler butiker, säger hon till Landets Fria Tidning.

Enligt henne finns det en stor efterfrågan på defekta grönsaker även på annat håll.

– Under de senaste åren när frågorna om matsvinn har uppmärksammats mycket har det blivit ett stort sug efter allt som är lokalt och gårdsnära, säger hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109