23948sdkhjf

Stort tryck på Icas tårtkalas

Delvis kaotiskt när Ica firade 100 år.

Som en del av Icas 100-årsfirande bjöd alla kedjans butiker på tårtkalas under helgen, totalt 835 000 bitar tårta delades ut i landets 1300 butiker. Förutom tårtan bjöd Ica även på en del extrapriser, vilket var uppskattad på många håll men viss oordning utbröt även.

– På några ställen har det varit kaos med otroligt mycket folk och långa köer. Men trots mycket spring i butikerna har det ändå varit alldeles underbart, säger Mats Liedholm, marknadsdirektör på Ica till TT.

En av de butiker som fick uppleva detta var Ica i Toftenäs som fick se en folkmassa strömma till och plocka på sig prisnedsatt kaffe från Zoegas, direkt från pallen innan personalen ens hann ställa upp paketen på hyllan.

– Folk slängde sig över dem. Vände man ryggen till var lastpallen halvfull. Det gick på några sekunder, sägen en besökare som såg det hela till Kvällsposten.

Hasse Gunnarsson, handlare på Ica Maxi Toftanäs till Kvällsposten:
– Det har kaotiskt, både i positiv och negativ bemärkelse. Det är jättekul att det kommer mycket folk till butiken, säger han.

Fast allt var inte kaos, på många ställen ökade försäljningen och många handlare upplevde en god stämning.

– En Kvantumhandlare hade kö sedan kvart i tio på morgonen. Han har serverat 3 000 bitar tårta, bara i en butik. Han fick även gratulationer och spontansång av sina kunder. En Maxihandlare sa att det var bättre än julhandeln, säger Mats Liedholm, marknadsdirektör på Ica Sverige till Kvällsposten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156