23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Hur får måltider ett varumärke?

Johan Kaij, Senior Advisor på Marketing Clinic Sweden funderar över varumärkenas framtid.

För 12 år sen genomförde Marketing Clinic en studie om konsumenternas inställning till private label/emv på den svenska marknaden. Förväntningen var nog att det skulle visa hur Private Label associerades med låga priser, dålig kvalité och en negativ effekt på kedjans image.

Resultatet var ett annat – konsumenterna såg kedjornas egna märken ungefär som andra varumärken – relativt trygga, kapabla till både bra och dåliga produkter, och inte alls bara lågprisprodukter. Under de senaste 10 åren har perspektivet skiftat, och framgångsrika varumärken driver idag kategorier tillsammans med Private Label – många ser det som en självklarhet, som lett både till en mer utmanade situation men också större fokus på innovation och värdeskapande.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.093