23948sdkhjf

Butiken fick slut på raklödder - på grund av barn

Populär hobby har tömt lagret.

På Ica Kvantum i Sickla upptäckte personalen i somras att raklöddret började ta slut fortare än tidigare. Anledningen visade sig vara den så kallade "Slajmtrenden" där barn använder sig av löddret för att tillverka slajm, det skriver Metro.

– Vi märkte av det på sommarlovet, att det började ta slut. Många barn kom också och frågade om raklödder. Jag hade sett en massa bilder och videos på Facebook om slajmet, så jag förstod vad de skulle använda det till, säger Ella Palmborg, hälso- och skönhetsansvarig på Ica-butiken till tidningen.

Bristen har lett till att Ella Palmborg fått lov att sätta upp en lapp för att förklara situationen.
"Tyvärr har ICA problem i produktionen av raklödder av sitt eget märke då det är en ny trend att göra slime med detta som huvudingrediens”, står det på den.

Förutom raklödder behövs än lim och linsvätska för att tillverka den slemmiga produkten, något som Kemikalieinspektionen gått ut och varnat för att använda till slajmtillverkning. Något som butiken tagit i beaktande.

– Jag har valt att inte sambandsexponera ingredienserna, som ansiktsmask, raklödder och linsvätska i butiken, säger hon.

Det är heller inte helt lätt att kompensera för bristen på raklödder enligt Ella Palmborg.

– Även om vi lägger fler ordrar är det inte säkert att det kommer. Det är svårt att få tag på, säger hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079