23948sdkhjf

Kriminellt gäng kapade matbutik

Situationen eskalerade under flera veckor. Ett beväpnat gäng hotade innehavarna vid upprepade tillfällen. Till sist tog de över butiken och drev den i ett dygn.

Sydsvenskan skriver om händelsen som utspelade sig i Malmö. Ett par som driver en livsmedelsbutik i centrala Malmö har flera gånger fått besök av ett beväpnat gäng som försökt att pressa dem på pengar.Butiksägarna ville dock inte ge gänget några pengar.

Då kom utpressarna hem till paret och hotade dem. Detta skrämde paret så pass att de gömde sig hos vänner några dagar och lät bekanta sköta driften av butiken.
På onsdagen kom gänget tillbaka till butiken.

Kapade butiken
— De gick in i butiken, och tog över den. Alltså, de slängde ut de som jobbade där och fortsatte att driva butiken och sälja varor. De kapade en livsmedelbutik, säger Mats Attin, stationsbefäl vid Malmöpolisen till Sydsvenskan.

Kaparna kom inte in i kassasystemet så de tog betalt av de ovetande kunderna med hjälp av Swish och kontanter.
Personerna som blev utkastade ur butiken vågade inte anmäla det hela, och det var först när uppgifterna nådde ägarna på torsdagen som polisen kopplades in.

"Rena Jönsson-ligan"
— De hörde av sig och vi körde dit med några civila och mycket riktigt så fanns de här fyra där inne. Det är rena Jönsson-ligan. De har fyllt på varor från lagret, och vi har det på film. Det har pågått minst ett dygn, säger Mats Attin i tidningsartikeln.
Fyra gängmedlemmar greps, och fördes till stationen för förhör och delgivning av brottsmisstanke. De fyra är extremt välkända av polisen.

Ovanligt
Mats Attin framhåller att fallet är mycket ovanligt och att detta ger en del problem med brottsrubriceringarna. Försök till grov utpressning och grovt egenmäktigt förfarande borde kunna tillämpas, och att sälja varor som tillhör butiken skulle kunna rubriceras som stöld.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094