23948sdkhjf

Efter ett halvt sekel – nu stänger butiken

Butiken i Båstad lägger ner efter ökad konkurrens och minskad lönsamhet.

Nu står det klart att Ica Nära Gamlegården i Båstad lägger ner. Efter att Mikael Fridolf och Madeleine Klang som drev butiken valde att ta över butiken i Förslöv bestämde Ica centralt att lägga ner butiken som funnits i mer än 50 år, det skriver Bjäre NU.

– När vi bestämde oss för detta var det upp till Ica om de ville söka efter en ny handlare till Gamlegården eller om butiken skulle läggas ner och de valde att stänga, säger Mikael Fridolf till tidningen.

Ica menar att de tog beslutet om att lägga ner då butiken minskat i lönsamhet, högre konkurrens råder, samt att butiken var i behov av upprustning som till exempel nya kylar.

Båstad är en intensiv stad för försäljningen under sommarmånaderna, vilket är en av anledningarna till att ägarna valde att sälja.

– Vi kände att vi vill ha en butik med jämnare säsong, säger Mikael Fridolf till Bjure NU.

– Vi har haft väldigt intensiv sommarsäsong vilket inte har fungerat så bra i livspusslet, med Förslöv får vi dels en större butik och dels en butik där hela året är väldigt jämnt.

I en vecka framöver håller butiken öppet då lagret ska säljas ut. Postutlämningen kommer dock finnas kvar under hela oktober innan den överlämnas till byns kvarvarande Icabutik, Ica Supermarket

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141