Reitan startar lokala produktionskök

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Färskare mat och snabbare logistikflöde blir resultatet när servicehandelskoncernen startar lokala produktionskök.

De två lokala produktionsköken drivs i regi av Greenfood och i nära samarbete med Axfood Närlivs och når initialt 130 av Reitan Conveniences butiker i Stockholm och Göteborg.

Butikerna kan nu förses med färsk mat sex dagar i veckan. Ambitionen är att i framtiden vidga måltidserbjudandet till att gälla för åtminstone hälften av de 490 butikerna.

Genom samarbetet med Axfood Närlivs är ledtiden också förkortad och koncernens mat kan landa i butik från beställning på 16 timmar. 

– Med våra flexibla partners Greenfood och Axfood så kan vi nu erbjuda handelns snabbaste och mest innovativa mat för våra kunder i farten till attraktiva priser. Vi sätter alltid våra kunder i det första rummet. Tillsammans med kvalité, färska produkter, mer innovativa smaker och med våra engagerade köpmän och de 16 miljoner kunder som passerar våra butiker varje vecka är vi säkra på att det här kommer att bli en succé. I och med detta sätter vi även servicehandeln på kartan som matdestination, säger Fredrik Klein, inköpschef Reitan Convenience Sverige i en kommentar.



Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Finalisterna klara inför Dagligvarugalan

Ta del av hela listan inför Sveriges viktigaste branschevent.

Läskgigant köper Sodastream

Köper kolsyreföretaget för miljarder.

Ny mejerimärkning stoppar svinn

Nu inför Arla en ny datummärkning för att konsumenterna ska slänga mindre mat.

Ica släpper världsunik tjänst

Nu kan Icas kunder mäta sin egen klimatpåverkan.

Hallå där, Johannes Cullberg!

Grundare och vd av Paradiset och en av talarna på Retaildagen.

Köttkriget igång: ”Priset rekordlågt”

Sommarens torka har tvingat bönderna till nödslakt. Nu driver hela Ica-blocket ett kraftigt kampanjtryck på svenskt kött. "När Ica går ut så här brett visar de tydligt att det är det här priset som gäller", säger Ulf Mazur, grundare av Matpriskollen till Fri Köpenskap.

Nyhetsbrev

Skärgårdshandlarens megasommar

Arkiv

Kattungar hittades på Icas centrallager

Märkligt fynd i Helsingborg.

Bristande kunskap om livsmedelsförpackningar

Zetadisplay dubblade omsättningen

Algavtal för sydkoreansk marknad

Simris Alg har tecknat avtal med Seoul-baserade Infobell om att sälja bolagets omega-3-tillskott.

Magnus Rosén lämnar som e-handelschef på Ica

Icas darkstore-satsning pressar resultaten i det andra kvartalet. – Det är helt mitt eget beslut, säger han till Fri Köpenskap.

Grillentusiast JO-anmäler länsstyrelsen

Sommarens totala eldningsförbud gjorde många grillentusiaster besvikna.

Icas vinst sjönk

Ica Sverige besvikelse i rapport.

Konsum i Karlstad bygger om

På nytt jobb
Ny CTO för Matsmart

Ska bygga matjättens nästa plattform.

Nu kan du prata med MonICA

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Kinnevik satsar på norsk nätmat

Misstänkt grov mordbrand hos Coop Extra i Fagersta

Ny nod för life science och livsmedel

Livsmedelskedjor bygger laddstationer i Tyskland

Flera detaljhandelskedjor i Tyskland satsar nu på att kunna erbjuda snabbladdstationer utanför sina varuhus.

Lidl slutar sälja engångsartiklar av plast

Värmen sänker tron på framtiden

Nätapoteket får sälja receptbelagt

Butik skänkte godis efter olycka

Aldi rustar upp 150 butiker

Synen på e-handel förändras

Importföretag firar framgångar

Matpriserna stiger i värmen

Domsjö fabrikers nya produkt kan göra korvskinn av trä

Nu startar äppelskörden

Ölen kan bli dyrare

Solskyddskrämer säljer som smör

På nytt jobb
Paulig rekryterar ny HR-chef

Torkan tvingar kedjan till småpotatis

Sänd till en kollega

0.19