Coops köttleverantör i norr expanderar

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Nyhléns Hugosons köper charkföretag.

Sedan januari i år är det Nyhléns Hugosons som ansvarar för basutbudet av fläsk- och nötkött i Coop Nords och Coop Norrbottens 113 butiker och nu blir de ännu större genom förvärvet av Änge Chark.

Änge Chark är en lokal producent av charkprodukter i Jämtland och genom förvärvet säger sig Nyhléns Hugosons nu kunna ”skapa långsiktiga förutsättningar för en ökad produktion av chark- & köttprodukter i Änge och Jämtland”.

– Änge Chark är ett starkt varumärke och ett välskött jämtländskt företag med anor som
är uppskattat av både kunder och konsumenter. Vi ser en fortsatt potential att utveckla

Läs också: Nyinvigning i Ursvik
kunderbjudandet och därmed öka produktionen av lokalproducerade kött- &
charkprodukter i Jämtland. Vi ser även nya möjligheter att stärka samarbetet med de
jämtländska bönderna och den lokala råvaran, säger Magnus Nilsson, vd på Nyhléns Hugosons.

Änge Chark grundades 1934 och fabriken ligger i Änge, Offerdal som ligger 5 mil
nordväst om Östersund och man är idag cirka 8 anställda.

Köpet går igenom den 1 januari 2018.



Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Finalisterna klara inför Dagligvarugalan

Ta del av hela listan inför Sveriges viktigaste branschevent.

Läskgigant köper Sodastream

Köper kolsyreföretaget för miljarder.

Ny mejerimärkning stoppar svinn

Nu inför Arla en ny datummärkning för att konsumenterna ska slänga mindre mat.

Ica släpper världsunik tjänst

Nu kan Icas kunder mäta sin egen klimatpåverkan.

Hallå där, Johannes Cullberg!

Grundare och vd av Paradiset och en av talarna på Retaildagen.

Skärgårdshandlarens megasommar

Nyhetsbrev

Köttkriget igång: ”Priset rekordlågt”

Sommarens torka har tvingat bönderna till nödslakt. Nu driver hela Ica-blocket ett kraftigt kampanjtryck på svenskt kött. "När Ica går ut så här brett visar de tydligt att det är det här priset som gäller", säger Ulf Mazur, grundare av Matpriskollen till Fri Köpenskap.

Arkiv

Kattungar hittades på Icas centrallager

Märkligt fynd i Helsingborg.

Bristande kunskap om livsmedelsförpackningar

Algavtal för sydkoreansk marknad

Simris Alg har tecknat avtal med Seoul-baserade Infobell om att sälja bolagets omega-3-tillskott.

Zetadisplay dubblade omsättningen

Magnus Rosén lämnar som e-handelschef på Ica

Icas darkstore-satsning pressar resultaten i det andra kvartalet. – Det är helt mitt eget beslut, säger han till Fri Köpenskap.

Icas vinst sjönk

Ica Sverige besvikelse i rapport.

Grillentusiast JO-anmäler länsstyrelsen

Sommarens totala eldningsförbud gjorde många grillentusiaster besvikna.

Konsum i Karlstad bygger om

På nytt jobb
Ny CTO för Matsmart

Ska bygga matjättens nästa plattform.

Nu kan du prata med MonICA

Lidl slutar sälja engångsartiklar av plast

Axfood om torkan: ”Vi kommer att få leva med effekterna länge”

Sommarens hetta och torka har tvingat många köttbönder till nödslakt. - Vi kommer att få leva med effekterna under en lång tid framöver, säger Claes Salomonsson, presschef hos Axfood.

Kinnevik satsar på norsk nätmat

Misstänkt grov mordbrand hos Coop Extra i Fagersta

Ny nod för life science och livsmedel

Livsmedelskedjor bygger laddstationer i Tyskland

Flera detaljhandelskedjor i Tyskland satsar nu på att kunna erbjuda snabbladdstationer utanför sina varuhus.

Värmen sänker tron på framtiden

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Nätapoteket får sälja receptbelagt

Butik skänkte godis efter olycka

Aldi rustar upp 150 butiker

Synen på e-handel förändras

Importföretag firar framgångar

Matpriserna stiger i värmen

Domsjö fabrikers nya produkt kan göra korvskinn av trä

Nu startar äppelskörden

Ölen kan bli dyrare

Solskyddskrämer säljer som smör

På nytt jobb
Paulig rekryterar ny HR-chef

Sänd till en kollega

0.197