23948sdkhjf

Fyra minuter som räddade butiken

Udda öppningstider kan ha varit räddningen för Coop-butiken.

Butiksdöden är ett ständigt hot även i Danmark och den lilla byn Pedersker på södra delen av Bornholm är inget undantag. Här bor bara 245 innevånare och förutom det lokala bageriet finns här bara livsmedelsbutiken Dagli Brugsen, de enda två butiker som finns kvar.

Men även Dagli Brugsen, en del av danska Coop, har haft tuffa tider, fram tills dess att handlaren Per Birks bestämde sig för skilja ut sig från mängden genom att ändra sina öppetider.

På skyltarna ovanför butiken går det nu att läsa att butiken öppnar 7.28 för att stänga igen 18.02.

Skyltarna har nu blivit något av en turistattraktion och de som väljer att åka för att fota sig själv framför dem passar också på att handla i butiken vilket gjort att omsättningen raskt skjutit i höjden under de två år som gått sedan Per Birks ändrade tiderna.

– Jag får så mycket uppmärksamhet genom det här och jag har pratat med så mycket folk, säger Per Birk till Bornholms Tidende.

På danska Coop uppskattas den lokala handlarens tilltag.

– Vi tycker det här är fantastiskt med en sådan här lokal kreativitet och förmåga till nytänkande. Förhoppningsvis kan det också inspirera andra inom Coop, säger Jens Juul Nielsen, informationschef på Coop.

Nytänkande verkar nämligen inte vara en bristvara för Per Birk som förutom de ändrade öppettiderna även satsat på eget öl och egentillverkade solstolar, båda mycket populära på ön.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047