23948sdkhjf

Nu kommer Apple Pay på bred front

Från och med i dag kan Visa-användare som är kunder hos Nordea i Sverige, Danmark och Finland använda Apple Pay.

Även Mastercard är med på båten och lanserar Apple Pay-möjligheten tillsammans med en bensinkedja.

Kunder hos Nordea kan komma igång med Apple Pay genom att registrera sina bank- eller kreditkort. De terminaler som accepterar kontaktlös betalning med Visa tar också emot Apple Pay- betalning.

–De flesta svenskar använder redan mobilen för betalningar eller banktjänster och är vana vid att ha flera olika tjänster i mobilen. Lanseringen av Apple Pay i Sverige gör att ännu fler kan använda sina mobila enheter för säkra och bekväma betalningar, säger Christina Lind, Sverigechef på Visa i ett pressmeddelande.

Visa framhåller att Apple Pay fungerar med alla kontaktlösa betalterminaler som redan accepterar Visa-kort, och att Apple Pay med Visas tokenisering gör det möjligt att betala enkelt och säkert. Det fungerar så att de faktiska kortnumren inte lagras på enheten eller på Apples servrar. I stället används Enhetens kontonummer som är unikt, krypterat och säkert lagrat i enhetens NFC chip. Varje transaktion är auktoriserad med en unik dynamisk engångs-säkerhetskod.

Bensinbolaget St1 erbjuder sina kunder Apple Pay-betalning med kort och mobil. Detta görs i samarbete med Mastercard.

–Vi är så glada över att vara bland de första i Finland och Sverige att erbjuda Apple Pay till våra kunder. Att kunna erbjuda våra kunder de främsta betaltjänsterna, som Apple Pay förbättrar kundernas upplevelse oerhört mycket, säger Kim Wiio, vd för St1 Nordic.

Han berättar att kedjans nya kort St1 Mastercard nu är tillgängligt för kunder i Finland och Sverige och utfärdas praktiskt taget omgående till kunden, efter ansökan och godkännande och att det då kan då användas direkt med Apple Pay. Kunderna får också ett fysiskt kort.

– Med dagens lansering av Apple Pay, i samarbete med våra kortutgivare, stärker vi vår satsning kring att erbjuda Mastercards kortinnehavare trygga och smidiga mobila betalningar i alla kanaler”, säger Sasha Krstic, regionchef för Mastercard i Norden och Baltikum.

Det går också bra att e-handla med Apple Pay.

I appar och på webbplatser som accepterar Apple Pay ska det vara lika enkelt som att använda fingeravläsning med Touch ID. Kunden behöver inte manuellt fylla i kontonummer eller frakt och faktureringsinformation. När kunden betalar för varor och tjänster i appar eller Safari, fungerar Apple Pay med iPhone 6 och senare, iPhone SE, iPad Pro, iPad Air 2 och iPad mini 3 och senare. Det ska också gå att använda Apple Pay i Safari på vilken Mac som helst som introducerades i eller efter 2012 som använder macOS Sierra och bekräfta betalningen med iPhone 6 eller senare eller Apple Watch eller med Touch ID på den nya MacBook Pro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093