23948sdkhjf

Grönsaker sålde bra under Halloween

Inte bara godis som säljer.

Halloween är ingen stor försäljningshelg i Sverige ännu. Bara en av tio handlare anser att helgen är viktig ur försäljningssynpunkt för dem enligt Svensk Handels Handelsbarometer.

– Svaren vi får från handlarna tyder på att det börjar plana ut. För några år sedan ökade försäljningen men de senaste svaren indikerar att försäljningen har nått någon typ av platå, säger Johan Davidson, chefsekonom på Svensk Handel till Dagens Nyheter.

Det som brukar sälja bra är godis, så även i år men lite oväntat så har även grönsaker sålt bra i år.

Ica har nämligen satsat på lite ”skrämmande” grönsaker och har faktiskt sett ett uppskjut i försäljningen. Ett sortiment bestående av zombiehjärna (blomkål), häxfingrar (lilafärgade morötter) och spindelkroppar (blå potatis) ligger bakom förändringen. Satsningen syftar till att få barn att välja frukt och grönt framför godis.

– Vi ser det som ett roligt sätt att uppmuntra barn till att tycka att det är spännande med frukt och grönt. Vi vill också hjälpa föräldrar att sälja in frukt och grönt till sina barn, säger Peter Hägg, sortimentansvarig för frukt och grönt på Ica Sverige till DN.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14