23948sdkhjf

Fler klimatsmarta förpackningar för Axfood

Satsar på nya förpackningar för rengöringsprodukter och frysvaror.

Axfood fortsätter sitt arbete med att byta ut förpackningar i sitt egna sortiment. Förutom mer miljövänligt material ska de nya förpackningarnas konstrueras med mindre materialåtgång i åtanke samt innehålla mindre luft för att ta mindre plats vid transport.

Arbetet med att byta ut förpackningar för Garants ekologiska frysta grönsaker påbörjades redan för ett par år sedan. Nu byts plast tillverkad av fossil råvara mot plast från förnybar råvara. Totalt omfattas åtta produkter i frysen.

– Fördelen med ett enda plastmaterial är att det går att materialåtervinna i vårt vanliga återvinningssystem istället för att gå raka vägen till förbränning. Plasten får på så sätt ett andra liv och kan användas i nya produkter så länge den källsorteras, säger Lisa Säfwenberg, förpackningsutvecklare på Axfood.

Även de egna rengörings- och kroppsvårdsprodukterna under varumärket Såklart ska få nya förpackningar.

Förpackningar är tillverkade av returplast eller plast från den förnybara råvaran sockerrör. Allt papper som används till förpackningarna är FSC-märkt. Dessutom klimatkompenseras koldioxidutsläppen vid produktion och transport via certifierade projekt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078