23948sdkhjf

Danskar ratar obemannade butiker

Danska Coops planer på att etablera obemannade stormarknader är ännu ingen hit. Danskar föredrar butiker med personal.

2016 meddelade danska Coop att de har planer på att etablera obemannade butiker där kunderna slipper långa köer genom att själva skanna och betala för varorna via mobilen. Den första butiken som ska klara sig utan personal är Dagli'Brugsen i Sengeløse vid Taastrup, strax väster om Köpenhamn.

Inför invigningarna har idén har inte fallit i god jord bland danskar på sociala medier, skriver gratistidningen Metroxpress København.

”De positiva kommentarerna är få och många hävdar att de ska sluta handla på Coop om de personallösa butikerna breder ut sig”, skriver tidningen.

Detaljhandelsexperten Bruno Christensen menar att det är ett nytt initiativ som kan visa sig bli ”ett självändamål” för dagligvarukedjan.

– Jag anar att Coops konkurrenter kommer att dra fördel av detta och gå i en helt annan riktning. Titta bara på Rema 1000, som är en succé. Det är en dagligvarukedja med en köpman i alla butiker som har direktkontakt med kunderna. Det gillar danskarna, säger Bruno Christensen.

På svenska Coop säger man att det inte finns några planer på en liknande utveckling.

– Svenska och danska Coop är helt åtskilda. Det är inget som vi tittar på idag och det finns inte i vår nuvarande plan, säger Charlotta Åsell, pressekreterare, Coop.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14