23948sdkhjf

Bergendahls expanderar med Eko

Bergendahlsägda Ekohallen planerar att öppna tio nya butiker runt om i landet.

Det går bra för Ekohallen som förvärvades av Bergendahls 1974. Efter butikskedjans senaste invigning i Västerås finns nu planer på att öppna tio nya butiker, varav sex stycken under de närmaste tre åren.

Butikerna kommer att placeras i i befintliga handelsområden med ett upptagningsområde på minst 80 000 personer. Näst på tur står en butik i Örebro på 8 000 kvadratmeter som kommer att öppna våren 2019.

– Det är en stor investering, men efter att vi öppnade i Västerås och sett att försäljningen där gick över förväntan, känner vi oss trygga med detta. Vi har haft ett koncept som har blivit framgångsrikt. Vi har skruvat på det under de senaste åren och satsat mer på fritid och hemmet. Efter det har vi fått ett snabbt gensvar, säger Ted Berggren, vd för Ekohallen till 24kristianstad.

Mest populärt i produktsortimentet uppges vara lösgodis. Ekohallen satsar även hårt på blommor, leksaker, rengöring, kroppsvård och säsong, till exempel jul- och trädgård.

Vi ska inte alltid ha den billigaste produkten, utan ha varumärken där man känner sig trygg och kunna handla till ett bra pris i en luftig miljö, säger Ted Berggren.

Ekohallen har idag fem butiker i Fjälkinge, Malmö, Borås, Kalmar och Västerås.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079