Oftare vegetariskt på middagsbordet

| Av TT | Tipsa redaktionen

Men antalet vegetarianer ökar inte.

En typisk vegetarian är kvinna och bor i Stockholm. Fyra av tio svenskar äter vegetariskt en eller flera gånger i veckan. Det visar en ny undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Axfood.

Axfoods årliga vegoundersökning visar att antalet vegetarianer inte ökar, utan ligger kvar på 6 procent. 40 procent säger att de äter vegetariskt minst en gång i veckan, mot 39 procent i fjol. Däremot äter man vegetariskt oftare — två till tre gånger i veckan i stället för som tidigare en.

Precis som i fjol är det många som vill ändra sina matvanor. Nästan var fjärde tillfrågad uppger att de planerar att minska sitt köttätande under 2018.

Undersökningen visar att dubbelt så många kvinnor som män är vegetarianer. Flest vegetarianer finns i Stockholm, medan minsta andelen bor i norra Mellansverige och mellersta Norrland.



Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

City Gross i Efterlyst i kväll

"Det handlar om de organiserade stöldligorna."

Polismästarens utspel: ”Ica-handlarna är rikast – och vill ha poliser överallt”

"Många kämpar hårt med att få det att gå runt" kontrade Livsmedelshandlarnas vd Pär Bygdeson.

Axfood anställer på nytt sätt – algoritmer träffar bättre

Nazister vandaliserade Ica-butik - igen

Tre män misstänks för skadegörelse.

Sänkt matmoms har inte gett önskad effekt

Nyhetsbrev

Hemköp minskar matsvinn med Karma

Arkiv

Coop skrotar Lilla Coop

Går från tre koncept till två.

Ny vegandryck får bred lansering

Ärtprotein är basen för nya veganska Sproud.

Tesco's startar ny lågpriskedja

Lösningen på organiserade stölder: ”Vi har tekniken”

De sju personer som frigivits efter miljonhärvan i Göteborg skulle kanske skaka galler om spårbarheten på produkterna vore bättre. Men tekniken finns och är på väg ut i handeln. ”Pilottester beräknas under 2019”, säger Staffan Olsson, produktchef hos den världsledande streckkodsleverantören GS1.

Arlas drickyoghurt blir eget varumärke

Dagligvarugalan
Tio år av inspiration

Årets glögg släpps idag

Coops Miró stannar i Karlstad

Dyrbart konstverk lånas ut till museum.

Oumph till Pizza Hut

E-handelsgrossist tar upp kampen om kylt och fryst

Frysta varor är först ut när Out of Home lanserar rikstäckande kyl- och fryssortiment. "Jag tror att det finns plats för en fjärde grossist", säger marknadschef Jacob Hillestad.

Ny rekryteringstaktik lyfte sommarsäljet

Så lade Stora Coop i Visby om rekryteringsstrategin. "Det blev avgörande för lönsamheten".

Efter stöldhärvan – DNA-märkningen sprids till 400 butiker

Ica-handlaren Mikael Ovrells initiativ till DNA-märkning har startat en omfattande expansion i branschen. 200 butiker har i det tysta smugit igång med tekniken. ”Vi räknar med att siffran snart fördubblats”, säger Monika Johannesen, försäljningschef på Vindico, som står bakom DNA-sprejen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Hemköp hakar på påstrend

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Sur mjölk mot matsvinn

Ica lanserar designerkasse

1

Sju friade efter miljonhärva: ”Det är en enorm skandal”

Ica-handlaren Mikael Ovrells initiativ avslöjade stöldhärva över hela landet. Samtliga frias och miljoner i rättskostnader läggs på staten. Läs Fri Köpenskaps granskning.

Coop prövar avhämtning

Handeln hungrar efter personal

Handlarna tror på framtiden

"Smash and grab"-kupp mot livsmedelsbutik

Ica-toppen berättar om könsbytet

Stor omställning hos Coop Värmland

Matpriserna sjönk under augusti

Walmart bygger enorm varuautomat

Krönika: Matpriskollen: Ägg och bananer i veckans kampanjer

Dagligvaror driver näthandeln

Hemköp bygger Göteborgs innerstads största matbutik

Nätmaten upp: ”Betydligt mindre än väntat”

Sänd till en kollega

0.16