23948sdkhjf

Butikschefen sades upp – arbetade för hårt

Arbetade för mycket och fick sparken, nu stämmer han kedjan.

Det var en butikschef på Lidl i Spanien som efter 12 års anställning fick sparken från butiken i Barcelona.

Enligt International Business Times uppges mannen ha jobbat för hårt och för många timmar då han anlände tidigt till jobbet fyllde på hyllorna, inventerade lagret och såg till att allt var som det skulle innan övrig personal kom till butiken.

Eftersom mannen kom en och en halv timme tidigare räknades det som obetalt övertid, något som Lidl inte tillåter. Kedjan tillåter heller att personal befinner sig ensamma i butiken, vilket den uppsagda mannen alltså var. Enligt IBT ser Lidl ”väldigt allvarligt” på det inträffade.

Mannen har nu stämt Lidl och arbetsdomstolen i Spanien säger att mannen inte informerats om att han inte får komma in för tidigt och mannens avokat hävdar att dennes klient enbart gynnat företaget då denne inte krävt betalt för sin övertid.

– Han straffas för att han arbetar för mycket, något som är väldigt ovanligt, och för att han hänger sig åt att få affären att fungera ordentligt, säger mannens advokat, enligt International Business Times.

Advokaten hävdar vidare att mannen kommit in tidigare av det enkla skälet att denne velat möta de leveranskrav som han fått från ”högre ort”.

En rättegång inleddes 25 oktober och ännu är inte ärendet avslutat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094