23948sdkhjf

Cloetta delar vd-rollen itu

Större affärsstruktur gör att rollen som vd nu delas upp.

Efter förvärvet av Candyking anser Cloetta nu att rollen som vd för Cloetta Skandinavien nu ska delas i två nya roller, vd Cloetta Sverige och vd Cloetta Danmark och Norge respektive.

Christian Boas Linde har utsetts till vd för Cloetta Danmark & Norge. Han kommer att rapportera till Henri de Sauvage-Nolting, koncernchef, och vara medlem i koncernledningen. Han tillträder den 1 januari 2018.

Christian Boas Linde har arbetat för Cloetta sedan 2013 och är för tillfället General Manager för Cloetta Danmark & Norge. Han har tidigare bland annat arbetat för Mars, Pepsico, Heinz och Arla.

Lars Påhlson, nuvarande vd för Cloetta Skandinavien, kommer att genomföra uppdelningen av affärsansvaret mellan Sverige och Danmark & Norge. Han har efter nio år i sin roll också beslutat sig för att gå i pension under 2018. Fram till dess fortsätter han som vd för Cloetta Sverige. En rekryteringsprocess för att finna en ny vd för Cloetta Sverige har påbörjats.

– Förvärvet av Candyking gör att vår Skandinaviska affärsstruktur blir betydligt större där särskilt Danmark och Norge kommer att växa i betydelse för Cloetta. Det finns därför ett behov av att dela rollen som vd för Cloetta Skandinavien. Jag är glad att Christian Boas Linde med sin breda bakgrund från vår bransch och Cloetta vill ta sig an denna nya roll, säger Henri de Sauvage-Nolting, vd och koncernchef för Cloetta i ett pressmeddelande.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065