23948sdkhjf

Sparreholm får ny butik

Orten står inte utan butik i slutändan.

I oktober stod det klart att Sparreholms enda butik, Tempo, skulle läggas ner varpå orten skulle stå utan en dagligvarubutik.

Nu verkar det dock som om andra krafter kommer ta över då handlaren Habib Aissaoui, som äger och driver den lokala detaljhandeln Fabriken, presenterar planer på att även driva en fullsortimentsbutik i Fabrikens lokaler, det skriver Eskilstuna Kuriren.

Det har varit svårt att driva butik i Sparreholm, innan Tempo öppnade 2012 var det Handlar'n som försåg ortsbefolkningen med dagligvaror. Men att den nya butiken kommer gå samma öde till mötes är inte lika självklart enligt vissa.

– Det här är en helt annan situation. I Fabriken finns redan en lämplig lokal och de har många kunder från andra städer, som Stockholm och Norrköping. De kommer också att öppna en restaurang och stärker sitt koncept ännu mer under nästa år, säger Christer Jönsson, ordförande i Sparreholms företagarförening till Eskilstuna Kuriren.

Planen är att butiken ska öppna upp i april nästa år och förhoppningen är även att postverksamheten som flyttat till Flen ska kunna återvända till Sparreholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128