23948sdkhjf

Coop ersätter bomullskassen

Stort påsbyte inleds - även på fruktavdelningen.

Både inför och efter den nya lagstiftningen om plastkassar har de stora kedjorna satt igång med flera projekt för att minska förbrukningen av plastkassar i handeln.

Men enligt Coop är även bomullskassarna, som av många ses som ett alternativ till plastkassarna inte heller den bästa lösningen och därför ersätter de nu sina bomullskassar med en mer miljöanspassad påse av polyester.

– Den bästa kassen är den som används många gånger. Nu har vi tagit fram en flergångskasse som är betydligt bättre för miljön än bomullskassen. Den tar dessutom mindre plats och är enkel att alltid ha med sig i fickan, säger Louise König hållbarhetschef på Coop i ett pressmeddelande.

Kassen har en miljöpåverkan som är cirka 5 procent jämfört med en bomullskasse. Den nya flergångskassen får ett pris på 15 kronor, att jämföra med 29 för bomullskassen. Även den större flergångskassen som görs av återvunnen PET och som tidigare finns i sortimentet, prissänks till 15 kronor.

Coop kommer också att byta ut påsarna till frukt och grönt från traditionella plastpåsar till påsar tillverkade av sockerrör. En annan förändring är att de plastbärkassar som Coop tidigare använt av återvunnen plast kommer att fasas ut till förmån för kassar tillverkad av sockerrör. Detta kommer att leda till att Coop får bort 1 350 ton fossil plast per år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094